Reserveer online

Oostende

Oostende is een stad die centraal langs de Belgische Kust ligt. Het is een toeristische stad die beschikt over een zee- en luchthaven. Strand, zee en winkelen zijn natuurlijk de hoogtepunten in Oostende, maar er komt altijd een stukje geschiedenis mee met een stad. Wil je de stad beter leren kennen dan kan je het stadmuseum bezoeken.

 

Raversyde is een must om te bezoeken in Oostende. Het is een beschermd duinengebied met een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuurrecreatie. Wandel langs bunkers en in de loopgrachten van de wereldoorlogen met de Atlantikwall als topattractie. Je kan er ook in een middeleeuws vissersdorpje wandelen en het leven ontdekken van anno 1465. Als laatste is er ook een natuurpark dat geliefd is door wandelaars.

       

 

In de duinen van Oostende staat een indrukwekkend fort met een bewogen geschiedenis, namelijk Fort Napoleon. De beruchte Franse generaal Napoleon liet het bouwen ter verdediging tegen aanvallen uit het westen, maar het gebouw heeft inmiddels verschillende levens gehad.

 

Zeilschip Mercator en Museumschip Amandine zijn aanraders om in Oostende te bezoeken. De mercator werd opgetuigd als barkentijn. Poolreiziger Adrien de Gerlache ontwierp deze driemaster die in Schotland werd gebouwd. In 1936 haalde Mercator het stoffelijk overschot van Pater Damiaan terug.  Amandine heeft je een goed idee van het ruige leven aan boord van een IJslandvaarder. Verschillende scènes beelden de activiteiten op de boot uit. Een intense ervaring voor alle zintuigen.

      

 

De Sint-Petrus-en-Pauluskerk is de dekenale kerk in Oostende. Op 14 augustus 1896 is de kerk afgebrand. Koning Leopold II koesterde grootse plannen voor Oostende. De nieuwe kerk werd gebouwd in neogotische stijl tussen 1899 en 1905. 

 

De Lange Schuur is een kinderboerderij waar kinderen en jongeren het boerenleven kunnen opsnuiven. Ook in het Noordzeeaquarium kunnen ze een zestigtal levende zeedieren bewonderen. Je kunt er ook een voorstelling bijwonen van opgezette zeldzame vissen en een uitgebreide verzameling van Noordzeeschelpen, kreeftachtige en stekelhuidigen. Hier kun je de fauna en flora van de Noordzee bewonderen. 

 

In Oostende kan je lekker gaan eten op culinair niveau, maar je kan ook verse Noordzeevis uit het vuistje halen op de dijk. Een echte aanrader is La Siesta. Hier drink je de beste cocktails van de hele kustlijn. De Spaanse tapas en muziek zorgen ervoor dat de sfeer er altijd in zit. Gesmaakt door jong en oud!

 

Het uitgaansleven in Oostende is erg gevarieerd. In de Langestraat vind je gegarandeerd wat je zoekt. Het ene gezellige cafeetje naast het andere. Ook de lounchebar van het Kursaal is een populaire plek bij de locals.